PEZs Design

Beton és pop art ihlette otthon

2015. november 23. - pezsdesign

Először a konyhájával találkoztam ennek a háznak egy oldalon és annyira megtetszett, hogy arra gondoltam, érdemes megnézni a többi szobát is. Nem volt könnyű megtalálni, de megérte.

Egy fiatal lány bérli ezt 98 nm-es házat Sao Paoloban, a design Francisco Calio-é. 

Ami igazán megfogott ebben a lakásban, az a semleges színű betonpadló, a falak, a bútorok és az élénk színű kiegészítők alkotta kontraszt.

A fekete korpusz, a fekete lámpatestek és a fekete hűtőszekrény még úgy sem kelti egy komor konyha benyomását, hogy a tervező bátran betonpadlót és beton konyhapultot álmodott ide. Köszönhető ez például az el nem rejtett, rózsaszínű lábasoknak, vagy a konyhában a pulton "helyet foglaló" kismalacnak.

Rusztikus, kőhatású kancsó és hagyományos angol rózsa oldja a beton komorságát.

A víztiszta akril fotel (ami szinte láthatatlan) a két kis ülőkével növeli a térérzetet. Ezt a hatást erősíti a magazinok egymásra halmozásával létrehozott, üvegfelületű dohányzóasztal is.

Fém hordó új szerepben: matt feketére festve kanapé melletti lerakóasztalkaként.

Egyedi könyvespolc, mellette a bicikli falon történő elhelyezése a biciklit dekorációs elemmé változtatta. Az étkezőasztal mellett négy finom vonalú, fehér étkezőszék kapott helyet. Szinte fel sem tűnik, hogy a székek nem egyformák.

Vakolt fal, színes ágyvég és színben hozzáillő relax-fotel teszi otthonossá a hálószobát.

forrás itt

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Facebook-oldalam és nem maradsz le a többiről sem!

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr208100774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása